close

City Mountainbike Waregem

Die ene mountainbike is relatief nieuw ten huize Van den Meerssche en omdat het ons nog niet gelukt was om af te zakken naar de Ardennen voor een echte mountainbikewedstrijd werden Warre en Lomme ingeschreven voor een initiatie in Waregem. Een tussendoortje dat ze beiden toejuichten. Van een echte wedstrijd was er geen sprake maar de opgekomen jeugd gaf toch het beste van zichzelf. Het duurde niet lang voor een kopgroepje van drie werd gevormd: Warre op zijn schoolfiets (type mountainbike), Lomme op de iets professioneler mountainbike en Bart Jay Junior Vandecasteele op de mountainbike van zijn papa. De drie amuseerden zich te pletter en namen steeds meer risico bij het nemen van de hindernissen. Na X aantal minuten werd de initiatie afgefloten. Iedereen die over de meet kwam, kreeg een medaille rond de nek. Warre had in zijn laatste ronde een versnelling geplaatst. Lomme wist dat hij het wiel van zijn broer moest proberen houden en kon zo Junior, die het meeste kopwerk voor zijn rekening had genomen, van zich afschudden. Eén voor één overschreden ze de finish en namen, dankbaar voor het leuke ritje, de medaille in ontvangst.

X