close

Lomme gaat onderuit in het heetst van de strijd

Als er op de website van Cycling Vlaanderen het volgende staat: 11 j.: 10:30/11:30/11:45, nemen wij aan dat de inschrijvingen voor de 11-jarigen starten om 10u30, eindigen om 11u30 en dat de wedstrijd ten vroegste wordt gereden om 11u45. Dat was blijkbaar buiten de Oost-Vlaamse officials gerekend want toen Lomme zich om 10u55 naar de inschrijvingstafel begaf, was het daar ei zo na opgeruimd. De inschrijvingen waren afgesloten. Paniek en tranen waren het gevolg. Gelukkig was er nog iemand zo gewillig om Lomme en zijn ploegmaat Tibo van een rugnummer te voorzien. Het zou bijzonder jammer geweest zijn om de mooie parkcross in Lokeren te moeten missen.

Met 23 kwamen de 11-jarigen uiteindelijk aan de start. Lomme stond op de tweede rij maar kon, dankzij de brede laan, onmiddellijk opschuiven naar de kop van de wedstrijd. Even leek het er op dat hij er op zijn eentje vandoor zou gaan. Dit was echter buiten Gaëtan Hellebuyck en Rune Meyhui gerekend. De twee bleven de hele wedstrijd mooi in Lommes wiel hangen. Jammer genoeg was Lommes maatje Tibo een beetje ziekjes en kon die niet mee de wedstrijd hard maken. Gaëtan kwam even op kop maar langer dan een paar tientallen meters liet Lomme het niet toe. Pas in de laatste halve ronde slaagde Lomme er in om een kloofje te slaan op Gaëtan. Rune Meyhui daarentegen, week voor geen meter. Op de brug zag het er nog allemaal veelbelovend uit en leek Lomme op weg naar een nieuwe overwinning. Helaas, in de eerste bocht na de brug, onder het toeziend oog van menig supporter, ging Lomme onderuit door de natte bladeren op het gras. Rune ontsprong de dans en ook Gaëtan reed Lomme nog voorbij toen die zijn sputterende ketting terug op de juiste tandwiel probeerde te krijgen. Veel tijd had hij echter niet want een sterk opgerukte Wout Hemeryck diende zich al aan. Lomme controleerde de sprint en verzekerde zich zo van een plaats op het podium.

1 Comment

Comments are closed.

X