close

Warre verrast vriend en vijand

Maar liefst 45 13-jarigen hadden zich aangemeld om de start te nemen van de parkcross in Lokeren. Voor de aanwezige Oost-Vlamingen had de wedstrijd net iets meer spankracht  want zij mochten onder elkaar uitmaken wie zich op het einde van de wedstrijd provinciaal kampioen mocht noemen.

De startposities werden bepaald door de UCI-ranking. Toen Warre pas op de derde rij mocht aanschuiven en voor hem al renners stonden die in het gros van de wedstrijden na hem geëindigd waren, begon er bij Mark iets te dagen. ’s Avonds zijn we er achter gekomen dat de 16 punten van de wedstrijd in Ardooie niet aan Warre Van den Meerssche waren toegekend maar aan de denkbeeldige veldrijder Wannes Van der Meersche. Er werd ons een rechtzetting beloofd nog voor het Kampioenschap van Vlaanderen van volgende vrijdag.

Warre startte dus van op de derde rij en schoot als een pijl uit een boog richting kop van het peloton. Na driekwart ronde kwam hij er als 8ste door. Voor hem reed een kopgroep van vier en een achtervolgend trio waarvan Warre het tempo op dat moment duidelijk niet kon volgen. Achter hem werd alles op een lint getrokken. Bij de volgende passage had Warre het wiel van Brent Baert al te pakken en een ronde later hing hij aan de rekker bij Kenji Van Cleemputte en Kilian Moreels. Warre bleef rijden op het scherp van de snee en wist zich langzaam maar zeker tussen de twee ploegmaten te nestelen. Twee ronden lang deed hij er alles aan om Kenji’s wiel te houden en ondertussen kwam hij er achter welke Kenji’s zwakke plek was om er dan in de laatste ronde genadeloos toe te slaan. De veer brak bij Kenji en Warre ging er als een bezetene vandoor. Met een mooie voorspong kon hij het laatste bochtig gedeelte van het parcours afwerken en bolde hij als vijfde over de finish.

X