close

Lomme zet de cross naar zijn hand en wordt knap derde

Voor Lomme werd het zijn 199ste wedstrijd. Als je de zoon van één van de parcoursbouwers bent, mag je al eens een suggestie doen, moet Lomme gedacht hebben. Zo werd de passage over de schuine kant van de berg in het parcours van Roeselare opgenomen. Dat hij de schuine kant als één van de enige uit de F-reeks fietsend de baas kon, zal hem het nodige vertrouwen gegeven hebben om een fantastisch resultaat neer te zetten.

Het zag er nochtans niet veelbelovend uit bij de start. Maar liefst 74 renners moesten rij na rij aanschuiven in de smalle aanloopstrook op het asfalt. Omdat Lomme niet regelmatig bij de LRC rijdt, werd hij dan ook naar de achterste regionen verwezen. De verbazing bij de supporters kon niet groter zijn als hij na de eerste passage rond het bos als vijfde de bocht uit kwam gevlogen. De rennertjes waren nog maar twee modderige stroken ver en Lomme deed al mee voor de prijzen. Lomme had er duidelijk zin en zonder al te veel moeite passeerde hij over de schuine kant. Daarna ging het over de berg en over twee balkjes onmiddellijk gevolgd door de zandbak. Om de balkjes te nemen ging Lomme in de eerste ronden wel van de fiets wat de passage door de zandbak er niet gemakkelijker op maakte. Lomme bleef voorin meedraaien en kwam op het wiel van de derde in koers. Hij besefte dat als hij in de laatste ronde niet over de balkjes zou springen hij niet het podium zou halen dus ging hij voor de full option. Na een spannende sprint haalde hij zijn slag thuis. Derde en dus mee op het podium.

Het is nog maar eens duidelijk geworden dat Lomme tot veel in staat is. Als hij ergens zijn zinnen op gezet heeft, zal hij zonder al te veel tegenslag zijn doel bereiken. Voor de volledigheid moeten we er wel bij vertellen dat hij al opgeschoven was naar de derde rij nog voor het startschot gegeven werd. De lefgozer! Dat hij iedere wedstrijd aan mentale weerbaarheid blijkt te winnen, maakt het er alleen maar beter op. Op naar de 200ste wedstrijd.

Met dank aan Joke Maes voor de actiefoto’s en aan nonkel Stephane voor de podiumfoto.

X