close

Warre rijdt top tien in Zele

Omdat het Tomabel-Inofec Cycling team instond voor de organisatie van de LRC-cross in Roeselare trokken we met een uitgedunde delegatie richting Zele.

Uitgedund was het peloton bij de 13-jarigen allerminst want met Niels Ceulemans en Rune Jacobs stonden een paar extra kleppers aan de start. Het lot besliste dat Warre ongeveer halverwege mocht aanschuiven in de smalle startstrook waar niet meer dan 5 renners naast elkaar konden staan. De lange aanloop op het asfalt en de modderige strook die volgde, zorgden ervoor dat Warre al snel kon opschuiven. In het bochtig gedeelte achteraan het parcours zag ik hoe Warre haperde aan een paaltje. Gelukkig bleef hij recht en kon hij meeglippen met de kopgroep. Achter hem gingen wel een paar renners tegen de vlakte. Warre schoof nog een paar plaatsjes op maar uit de achtergrond kwamen ook nog enkele renners over hem. Hij reed een goede wedstrijd en verraste met zijn sprongen over de geul. Spijtig genoeg moest hij in de laatste ronde nog 1 of 2 renners voor laten. Anderzijds ging iemand die voor hem reed tegen de vlakte. Warre kwam als tiende over de streep wat gezien de opkomst zeer verdienstelijk is.

X