close

Veel wind, weinig renners

Er was veel wind, heel veel wind. Linten kwamen los en paaltjes gingen scheef staan maar de wedstrijden afgelasten, zoals voor de miniemen werd gedaan, zou – met het oog op het Belgisch Kampioenschap van volgende week – nefaste gevolgen gehad hebben voor de nationale ranking van de aanwezige renners. Gelukkig beslisten de brave meneren, mits een aantal aanpassingen op het terrein en onder druk van enkele ouders, om de wedstrijd te laten doorgaan.

Door de beperkte opkomst dacht Warre zijn slag te kunnen slaan maar naarmate de wedstrijd naderde, dook al wie rond hem in het klassement stond het terrein op. Je zag de moed zo in zijn schoenen zakken.

De 17 renners konden mooi over twee startrijen verdeeld worden. Warre had de pech om op de tweede rij te moeten starten. Normaal zou hem dat geen parten spelen want hij heeft een goede start maar deze keer was het anders. De wedstrijd was twee bochten ver en Warre was diep in de tweede helft van het peloton verzeild geraakt. Er werd bovendien hard gereden. Enkele lussen verder reed hij 9de. Achter hem gaapte de grote leegte.

Het parcours was zeer eentonig; om niet te zeggen saai. Gelukkig was er de wind om de juiste schifting te voeren. Twee rondjes verder reed Warre op zijn plaats. Ook klassementsgewijs. De rondjes die volgden deed hij er nog alles aan om tot bij Brent Baert te komen maar die verzwakte niet en hield Warre op een veilige afstand. Als in de laatste ronde ook nog eens Warres ketting er af ging, was het helemaal gedaan. Een correcte zevende plaats. Mits een goede start zat er misschien ietsje meer in. Op naar de volgende!

X