close

Belgisch Kampioenschap in Hélécine

Warre stond zondag aan de start van het Belgisch kampioenschap veldrijden voor aspiranten. Het parcours had, behalve zware modderstroken en balken, alles in zich wat je je kan bedenken. Hellingen, schuine kanten, heel wat bochtenwerk, een deftige zandstrook en ja, ook kasseien.

De start zat Warre niet helemaal mee. Ondanks een 16de plaats in de nationale ranking werd hij naar de derde startrij verwezen. In de aanloop naar het veld kon hij niet echt opschuiven en als je dan nog eens hapert aan de eerste boom die je op je weg tegenkomt, weet je dat een topprestatie er al niet meer in zit. Toch gaf Warre zich niet gewonnen en bleef hij vechten voor elke positie. Zo schoof hij op van de 20ste plaats in de eerste ronde naar de 16de in de tweede ronde. Hij bleef elke ronde opschuiven om uiteindelijk helemaal leeggereden als 12de te eindigen. Als hij deftig had kunnen starten, had een top 10 plaats er misschien ingezeten maar ook niet meer dan dat. Warre zelf was zeer tevreden van zijn kampioenschap en kijkt al vol spanning uit naar de volgende grote afspraak: het provinciaal kampioenschap in Lichtervelde.

X