close

Eindelijk weer cross

Door de afgelaste wedstrijd in Uitbergen en het Belgisch Kampioenschap in Hélécine was het drie weken geleden dat Lomme nog een wedstrijd reed. Het leek er even op dat het er niet meer ging van komen maar vandaag was het eindelijk zo ver: Lommes 200ste wedstrijd.

Lomme zelf was vooral content dat hij weer mocht fietsen. Het vlakke parcours met brug, dijk, draaikolk en balken leek op het eerste gezicht niet echt uitdagend maar leverde wel een spannende wedstrijd op.

Lomme stond naast zijn ploegmaat Tibo op de eerste rij. Ze waren allebei goed weg en konden meteen een kloofje slaan van tientallen meters. Achter hen reed nog een duo. De rest zat al direct heel ver achter op de koplopers. Op het einde van de eerste ronde leek het erop dat één renner uit de achtergrond kon aansluiten maar omdat hij de chicken run nam en niet over de balken sprong zoals Lomme en Tibo, werd de aansluiting uitgesteld tot halverwege de tweede ronde. Eens met drie werd de wedstrijd hard gemaakt. Het drietal gaf elkaar geen duimbreed toe. Pas tijdens de laatste passage in de draaikolk kon Lomme enkele meters nemen op zijn medevluchters. Met nog één laatste krachtinspanning bouwde hij die voorsprong uit tot hij voelde dat de overwinning binnen was, zijn 36ste. Matteo Vanhuffel werd nipt tweede voor ploegmaatje Tibo.

X