close

13de op het Vlaams Kampioenschap

Warre stond op vrijdag 11 november aan de start van het Vlaams Kampioenschap veldrijden voor aspiranten. In de aanloop van het kampioenschap leek hij vrij rustig maar naarmate de wedstrijd naderde, steeg ook de spanning bij Warre. De nationale ranking was bepalend voor de startpositie. Warre mocht als 14de aanschuiven.

Na een lange aanloopstrook doken de 55 renners het veld in. Een eerste modderstrook zorgde meteen voor de schifting. Na een lus die hen tweemaal over een berg bracht, volgde een tweede passage door de vettige strook. Daarna staken ze de weg en een gracht over naar een grasveld waar alles beter berijdbaar was.

Opnieuw kon Warre zijn startsnelheid goed benutten, zodat hij als 10de het veld inreed. Al 4 plaatsen gewonnen. Daarmee bevond hij zich onmiddellijk tussen de betere renners, en ondanks nog een aantal verwoede pogingen om op te schuiven, bleef een verdere opmars uit. Bovendien kostten alle pogingen heel wat energie. Ook achter hem werd flink weerwerk geboden. Toen hij na een passage over de brug even in de linten belandde en nog enkele plaatsen moest prijsgeven, was het snel duidelijk dat de huidige positie behouden het hoogst haalbare was geworden.

Uiteindelijk kwam Warre als 13de over de streep. Na een 18de en 16de plaats op de voorgaande kampioenschappen zijn we dan ook heel tevreden met het resultaat.

Het kampioenschap werd mooi in beeld gebracht door Focus|WTV.

X